Brunssi Helsingin tyylin

Kukapa meistä ei haaveilisi unelmien brunssielämyksestä kotioloissa! Jokainen Helsingin brunssien runsaan kirjon kokenut tietää, että sieltä jos jostain kannattaa etsiä inspiraatiota brunssin suunnitteluun, valmistamiseen ja järjestämiseen. Jos Helsingin brunssit eivät ole sinulle kuitenkaan vielä tuttuja, ei hätää – tässä postauksessa jaamme parhaat vinkit brunssin järjestämiseen. Pidämme huolen siitä, että järjestämäsi brunssi on ikimuistoinen!

Brunssissa tärkeintä on herkullinen ruoka ja se, ettei se lopu kesken. Englannin kielen sanan brunch on yhdistelmä sanoista breakfast ja lunch, joten tarjottavat ruuat voidaan valikoida sekä aamiais- että lounaspöytien tutuista tuotteista. Aamiaisruoista erilaiset leivät ja croissantit runsailla täytteillä ovat brunssien vakiotarjottava, lisäksi pitkään haudutetut puurot, erilaiset murot ja granolat sekä jogurtit kuuluvat brunssipöytään. Myös tuoreita vihanneksia ja hedelmiä voi asettaa tarjolle sekä pilkottuina että sellaisenaan.

Kattaus on tärkeä osa brunssia. Jos brunssillasi on jokin teema, esimerkiksi syntymäpäivät tai pääsiäinen, on kattaus helppo suunnitella. Useisiin teemajuhliin löytyy koristeita naamiaiskaupoista tai muista juhlakaupoista. Jos teema on vapaa, voit käyttää koristeluun kauden luonnon antimia, esimerkiksi tuoreita kukkia, käpyjä tai kauniita kiviä. Asiat brunssille voi valita ruokalajeihin sopivaksi: kotimaiset astiastot toimivat aina, niitä tarjoaa esimerkiksi makujakauppa verkkokauppa. Puiset kulhot toimivat upeina tarjoiluastioina salaateille ja lämpimille ruuille. 

Näillä vinkeillä luot varmasti ikimuistoisen brunssin sinulle ja ystävällesi. Kutsu siis ystäväsi juhlistamaan vaikkapa ihan vain tavallista lauantaita aamiais- ja lounasherkkujen parissa. Muista ottaa ennakkoon selvää vieraidesi allergioista ja ruokarajoitteista, jotta osaat valmistaa juuri heille sopivia herkkuja – tai pidä brunssi nyyttärimerkeissä!