Helsingin palkkataso muuta maata korkeampi

Pääkaupunkiseudulla tulotaso on jopa viisi kertaa korkeampi kuin muualla Suomessa. Palkkataso riippuu toki paljon alasta. Parhaimmillaan palkka voi olla jopa puolet parempi. Palkkaero on pieni opetusalalla ja rahassa mitattuna se on noin 94 euroa kuukaudessa. Maataloudessa, metsätaloudessa ja kalataloudessa palkkaero on puolestaan hyvinkin korkea. Kun kaikki alat lasketaan yhteen, niin pääkaupunkiseutulainen tienaa noin 20% paremmin muualla Suomessa työskenteleviin verrattuna. Ero on toki huima, mutta kannattaa muistaa myös, että Helsingissä asuminen on hyvin paljon kalliimpaa muuhun Suomeen verrattuna. Informaatio- ja viestintäalat sekä sähkö-, kaasu- ja lämpö- ja vesihuolto ovat lähimpänä keskiarvoa. Ravintola- ja matkailualalla ansio on euromäärällisesti 211 euroa parempi ja sosiaali- ja terveysalalla 239 euroa.

Tietyillä aloilla ei välttämättä pärjääkään Helsingissä asuessa ihan pelkällä peruspalkalla. Onneksi viikonloppu-, ilta- ja yölisillä voi tehdä merkittävän parannuksen omaan palkkaan. Nämä määräytyvätkin yleensä määrätyn palkkataulukon mukaisesti. Myyntiorganisaatioissa on useasti tulokseen perustuva palkka, joten omalla tekemisellään pystyy vaikuttamaan palkan määrään.

Helsinki ja Tukholma ovat lähes tasoissa mitä tulee nettopalkan suuruuteen. Deutsche Bankin tutkimuksen mukaan Helsingissä keskimääräinen palkka on 2988$ kuukaudessa. Tukholmassa vastaava palkka on 2999$.

Helsingissä on ylivoimaisesti eniten työpaikkoja koko Suomessa ja niitä onkin helppo hakea eri hakuehdoin sivustoilta kuten: www.mol.fi, www.duunitori.fi, www.oikotie.fi/tyopaikat ja www.monster.fi. Eri hakukriteereillä voi hakea kokoaikaista tai osa-aikaista työtä tai valita haluaako mieluummin vakituisen vaiko määräaikaisen tehtävän. TE-toimisto auttaa työnhaussa. Työnhakijaksi voi ilmoittautua joko toimistossa paikan päällä tai verkkopalvelun kautta. Helsingissä TE-toimistolla on kolme eri toimipistettä jotka sijaitsevat keskustassa, Itäkeskuksessa ja Pasilassa.

Mikäli yrittäjäksi halajaa NewCoYritysHelsingistä auttaa siinä hyvin alkuun. Henkilökohtaista neuvontaa voi saada suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi, arabiaksi, englanniksi, italiaksi, viroksi ja saksaksi. Järjestö järjestää myös yrittäjäkoulutuksia kolmella eri kielellä: suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Mikäli verotuksen kanssa tarvitsee apua kannattaa olla yhteyksissä verotoimistoon jolla on piste Helsingin keskustassa. Muitakin toimistoja toki on ja ne löytyy helposti Verohallinnon verkkosivuilta. Verokortin voi myös tilata kätevästi suoraan verotoimiston sivuilta joko kotiin tai työnantajalle.