Helsinki – kaupunki työmahdollisuuksia täynnä

Helsingissä työskentely on todella houkutteleva mahdollisuus, koska talous on kasvussa ja erittäin hyvällä pohjalla sekä elintaso on korkea. Helsinkiläinen työyhteisö on sitä paitsi hyvin vahva ja innovatiivinen.

Suurin osa isoista yhtiöistä, jolla on toimintaa Suomessa, ovat asettuneet Helsinkiin tai sen välittömään läheisyyteen. Tällä alueella kun sattuu olemaan korkeasti koulutettua kansaa ja osaavaa sekä ammattitaitoista työvoimaa. Suomen sisällä muuttoliike on vahvaa Helsingin seudulle tai sen lähikuntiin.

Suurimmat toimialat Helsingissä ovat metalli- ja metsäteollisuus sekä tekniikan ala. Suomen talous kukoistaa innovaatioiden avulla. Nyt esimerkiksi kun paperin kysyntä on vuosien saatossa heikentynyt, on puiden tarkoitusta ryhdytty miettimään toisella tavoin, kuten että puiden kuituja voitaisi ryhtyä hyödyntämään vaateteollisuudessa. Suomen metsäteollisuus työllistää tällä hetkellä noin 50 000 ihmistä.

Teknologian alalla on suuri osuus myös työllistymisen saralla. Tutkimus- ja kehitystyö on merkittävää Suomessa. Erittäin suurella osalla tietotekniikan yrityksistä on pääkonttorinsa Espoossa joka on Suomen toiseksi suurin kaupunki ja aivan Helsingin vieressä hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Turismi Suomessa on vielä lapsen kengissä, mutta nopeasti kasvava ala. Noin kolmasosa tuloista tuleekin ulkomaalaisilta turisteilta. Suomi on saanut hyvin positiivista näkyvyyttä mediassa viime aikoina, joten tämän kaltaiset asiat tietenkin vahvistavat Suomen turismia.

Helsingissä on todella hyvät mahdollisuudet työllistyä useilla eri sektoreilla ja useita vapaita työpaikkoja mainostetaankin työnvälitysfirmojen kautta, kuten Barona, VMP, Staffpoint, ja Academic Work. Viidakkorumpu on yhä hyvä ja mahdollinen tapa työllistyä, jolloin joku osaa suositella hyvää työntekijää yritykselle, joten hyvät kontaktit ja yhteydet eri yritykseen ovatkin tärkeät. Hyvä tapa löytää töitä on myös työnhakusivustojen kautta sekä yliopistojen ja ammattikoulujen työnhakuportaaleiden kautta.

Suomen kielen osaaminen ei ole välttämätöntä Helsingissä, sillä Helsingissä puhutaan hyvin englantia, ja monen yrityksen yrityskieli onkin englanti. Suomen kielen opettelu, ja sen osaaminen toki parantavat työnsaantimahdollisuuksia, joten sen opiskelu kannattaa, jos vain mielenkiinto ja aika siihen riittävät.

EU:n kansalaiset sekä Lichtensteinin, Sveitsin, Islannin ja Norjan kansalaiset saavat asua ja työskennellä Suomessa kolme kuukautta, jonka jälkeen vaaditaan oleskeluluvan hakemista, ja tämä tapahtuu poliisiasemalla.