Helsingissä asumisen plussat ja miinukset

Helsingissä asuu yli 600 000 ihmistä ja Helsinki toimiikin koko Suomen keskuksena. Helsingistä löytyy kaikki tarvittava. Eläväinen kaupunki tarjoaa palveluja ja tekemistä kaiken ikäisille ja Helsinki työllistää ylivoimaisesti eniten ihmisiä Suomessa. Asuminen Helsingissä on mutkatonta ja liikenneyhteydet ovat erinomaiset koko pääkaupunkiseudulle ja sen lähikuntiin. Helsingissä asuminen onkin monen toiveena.

Vuokrien kova hinta voi monelle tulla kuitenkin yllätyksenä sekä se, että vuokra-asunnon saamisessa voi kestää tovi. Yksityiset vuokranantajat, Helsingin kaupunki sekä useat eri säätiöt, kuten Sato, Lumo ja Avara, vuokraavat vuokra-asuntoja Helsingissä. Yksiön hinta Helsingissä voi aivan hyvin olla 700 euron luokkaa, joten tulotason olisi hyvä olla sillä mallilla, että vuokra ei tule jokakuisena yllätyksenä. Moni kokeekin, että asuminen Helsingin seudulla on liian kallista.

Yhtenä hyvänä vaihtoehtona on myös soluasuminen, jolloin isompi asunto jaetaan usean asukkaan kesken. Soluasuntoja on suhteellisen hyvin saatavilla Helsingin seudulla. Opiskelijan kannattaa sen sijaan hakea asuntoa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön HOAS:n kautta. Alle 30-vuotiaille on sen sijaan saatavilla asuntoja Nuorisosäätiön tai Nuorisoasuntoliiton kautta. Helsingin kaupungin asunnoissa vuokrataso on melko alhainen muihin verrattuna, mutta Helsingin kaupungin asuntoihin on paljon hakijoita, jolloin asunnon saanti voi venähtää.

Kaikkien säätiöiden internet-sivut ovat hyviä ja sieltä yleensä löytyy vapaana olevat vuokra-asunnot sekä asuntohakemukset, jotka voi täyttää suoraan verkossa. Helsingin kaupungin vuokra-asuntoa voi hakea verkossa stadinasunnot.fi-sivuston kautta jos vaan hakijalla on suomalainen henkilötunnus. Asuntohakemus on voimassa 3 kuukautta, jonka jälkeen hakemus pitää uusia.

Vapaita tai vapautuvia vuokra-asuntoja on helppo seurata mm. seuraavilta sivustoilta:

www.oikotie.fi

www.vuokraovi.com

Useat kokevat Helsingissä asumisen erittäin miellyttävänä ja Helsinki koetaankin usein turvallisena. Tämän lisäksi vaikka Helsinki onkin Suomen suurin kaupunki, niin se on silti sopivan kokoinen. Pyöräillen pääsee kaikkialle, mutta kaupunki on silti eloisaja se tarjoaa asukkailleen suurkaupungin palvelut. Helsingin hyvinvointipalvelut toimivat erittäin hyvin. Tämän lisäksi Helsinki on perheystävällinen kaupunki ja sen tarjoama koulutus on laadukasta ja maksutonta. Helsingissä pärjää myös varsin loistavasti englannilla, jos suomenkieli ei Helsingissä asuvalta suju.