Helsinki – pienisuuri asuinkaupunki

Suomen pääkaupunki ja Uudenmaan keskus Helsinki on pienisuuri kaupunki, joka toimii maan kulttuurisena, hallinnollisena, poliittisena ja liike-elämän keskuksena sekä maan suurimpana työnantajana. Helsingin naapurikuntia ovat Espoo, Vantaa ja Sipoo. Helsinki on toiminut Suomen pääkaupunkina heti itsenäistymisestä lähtien, eli vuodesta 1917.

Helsingissä on todella turvallista asua ja kaupunki on juuri tarpeeksi rauhallinen, mutta kuitenkin eloisa. Helsinki tarjoaa aivan varmasti jokaiselle jotakin ja Helsingistä on oikein hyvät kulkuyhteydet mihin tahansa muualle Suomeen. Lentokentällekään ei ole kovin pitkä matka ja sinne menevät suorat bussi- ja junayhteydet suoraan Helsingin keskustasta. Tämän lisäksi Helsingin satamiin pääsee näppärästi ja sieltä on suorat laivayhteydet vaikka Viroon tai Tukholmaan.

Jos miinuspuolia pitää löytää Helsingissä asumisesta, niin suurin niistä ehdottomasti on korkeat hinnat. Jopa 90 % Helsingin keskustassa asujista pitää keskustassa asumista liian kalliina ja 39 % heistä on spekuloinut, ettei pysty asumaan siellä lähitulevaisuudessa taloudellisen tiukkuuden takia. Helsingin lähiöissä ja lähialueilla asuminen onkin huomattavasti edullisempaa ja niistä kulkevat yleensä hyvät yhteydet suoraan Helsingin keskustaan.

Vuokra-asunnon saamisessa voi Helsingissä kestää jonkin aikaa. Pisin jono on Helsingin kaupungilla, joten muilta järjestöiltä tai yksityisiltä vuokranantajilta saa nopeammin vuokra-asunnon jos tarve on erittäin akuutti. Omistusasuntojen hinnat ovat yleensä korkeat, mutta hinnat vaihtelevat melko lailla eri alueilla. Myynnissä olevia asuntoja löytää helposti esimerkiksi sivustoilta: www.oikotie.fi ja www.etuovi.com. Asumisoikeusasunto on kolmas ja hyvä tapa hankkia asunto Helsingistä, varsinkin jos varallisuus ei aivan riitä omistusasunnon ostoon.

Helsinki on kaunis ja sitä ympäröikin hieno luonto ja merellisyys. Helsingin arkkitehtuuri on myös upea. Useimpien helsinkiläisten kotiovelta ei ole kovin pitkä matka luonnon ääreen vaikka lenkkipolulle tai meren lähettyville. Koska Helsinki on pääkaupungiksi kuitenkin suhteellisen pieni (noin 650 00 asukasta), niin liikenneruuhkat eivät ole mitään verrattavissa isompiin kaupunkeihin. Helsingissä ei myöskään ole tietullimaksuja, kuten ei muuallakaan Suomessa. Koska etäisyydet eivät myöskään ole kauhean pitkät, niin lähiseuduille pääsee näppärästi joko omalla autolla tai joukkoliikenteellä, eivätkä matkat kestä kauan. Julkisen liikenteen käyttö on myös edullista.