Vietä täydellinen päivä Helsingissä

Kesän lähestyessä moni suunnittelee jo mökkireissuja ja kaupunkilomia toisaalla, vaikka tosiasiassa myös omalla rakkaalla pääkaupungillamme on paljonkin tarjottavaa. Kesälomalla on mukavaa rentoutua ja mahdollisuuksien mukaan nauttia pienestä ylellisyydestäkin, sellaisista asioista joita ei arkena tule tehtyä ja koettua. Rakensimmekin tähän nyt sellaisen ihanteellisen lomapäivän, jossa ei tarvitse tuhlata aikaa uuvuttavaan matkustamiseen.

Poistu tutusta ympäristöstä

Majoitu muualle kuin omaan kotiisi ja saat kaikki hotelliyöpymisen edut: joku muu siivoaa ja valmistaa ruokasi, vuode on laadukas ja nukut hyvin. Tsekkaa esimerkiksi hotelhaven.fi ylellistä hotellikokemusta varten. Hyvin nukutun yön jälkeen luksusaamiainen maistuu erityisen hyvältä ja kiireetön aamu antaa hyvän alun päivälle.

Suunnittele päiväsi

Anna kuitenkin paljon varaa joustaa, äläkä aseta itsellesi liian tarkkoja vaatimuksia. Tarkoitus on rentoutua ja nauttia lomasta, ei suorittaa vapaita mahdollisimman tehokkaasti. Käy ostoksilla ja varaa aika hemmotteluun, esimerkiksi kynsi- tai kasvohoitoon. Käy brunssilla yksin tai ystävien kanssa ja nautiskele päivästä terassilla, mikäli mahdollista. Taidemuseot ja muut kulttuurikohteet tarjoavat myös rauhallista matalan kynnyksen tekemistä. 

Iltaohjelmaa miettiessä vaihtoehtoja on monia. Kulinaristi saattaa tässä vaiheessa nauttia viiden tähden illallisen ja vetäytyä sitten takaisin hotellihuoneeseensa vaikkapa rentouttavaan kylpyyn. Toisena vaihtoehtona toimii esimerkiksi elokuva- tai teatterinäytös kulttuurin ystäville. Rennon ja rauhallisen päivän päätteeksi saattaa toki myös menojalka vipattaa ja Helsingin yöelämä kutsua, mikä ei ole ollenkaan huono valinta sekään. Kaupungin parhaita puolia onkin juuri se, että kaiken tyyppisille ihmisille löytyy taatusti mieleistä tekemistä. Täydellisen lomapäivän pohjimmainen idea onkin räätälöidä siitä juuri oman näköisesi – kenties näitä vinkkejä hyödyntämällä – ja unohtaa turhat paineet.