Helsinkiläinen sisustus

Helsinkiläinen sisustus voi olla vaikka ja mitä maan ja taivaan väliltä – vain taivas on rajana. Hyvin usein kuitenkin helsinkiläisessä kodissa voi yhdistyä sekä uusi että vanha: moderni koti antiikkisella sisustuksella. Kodissa voi yhdistellä vanhaa ja uutta, suurta ja pientä sekä skandinaavista tyyliä että kirpputorien antimia. Seinällä voi roikkua antiikkinen taulu tai helsingin kartta juliste, on täysin sallittua hankkia Ikeasta skandinaavisia suoria linjoja ja samalla ripustaa ikkunoihin tunnetun taiteilijan suunnittelemat verhot.

Helsingin keskusta on täynnä upeita, pieniä ja tunnelmallisia sisustusliikkeitä. Koska liikkeet ovat pieniä siellä saa yksilöllistä ja erinomaista palvelua.

Cilla’s

Linnanmäen kupeessa oleva Cilla’s tarjoaa ekologisesti tuotettuja esineitä kotiin. Valikoimasta löytyy niin tekstiileitä kuin graafiset julisteet ja postikortitkin.

Pore Helsinki Shop

Pore Helsinki Shop:issa on äärettömän monipuolinen koristetyynyvalikoima. Liikkeellä on myös omaa suunnittelua ja valmistusta.

Nougat

Bulevardilta löytyy liike Nougat jossa on tanskalaisen Tine K:n mallistoon perustuva romanttinen tyyli. Liikkeeseen astuessa siellä tuoksuu vaniljalle ja ruusuille jotka tulevat kynttilöistä ja huonetuoksuista.

Peroba

Boheemille sisustajalle löytyy Fredrikinkadulta Peroba ja se on yllätyksiä täynnä oleva kauppa jossa on boheemille sisustajalle pala taivasta ja jossa on tavaraa kuten huonekaluja, valaisimia, jakkaroita ja tanskalaista sisustustavaraa kahdessa kerroksessa.

Proloque

Hienostunutta ja naisellista sisustusta löytää putiikki Proloquesta ja siellä saattaakin olla tuotteita, joita ei löydy mistään muualta. Liikkeen valikoima onkin harkittu, mutta yllätyksellinen ja edustaa koristeellista tyyliä.

Viale

Bulevardilla on myös toinen liike – Viale, joka on sekä raikas että värikäs Liikkeen valikoimassa on Hayn ja Normann Copenhagenin sisustustuotteita. Samassa omistuksessa on kaksi muutakin liikettä Helsingissä, Pino Fredrikinkadulla ja Armas Vuorimiehenkadulla.

Johanna Gullischen

Mikäli skandinaavinen ja graafinen tyyli on lähellä sydäntä, on tekstiilisuunnittelija Johanna Gullichsenin oma liike sisustajan Mekka. Jos on tarve verhoilla vaikka jokin vanha huonekalu, kannattaa paikan päälle ottaa valokuva mukaan ja mennä sen kanssa tekemään lähempää tuttavuutta verhokankaiden kanssa.

Sisustuskaupoissa vaeltelu voi olla jopa iso ohjelmanumero kaupungilla ja on parhaimmillaan mahtavaa sielun ruokaa. Mikäli kaipaa tuttua ja turvallista skandinaavista sisustamista ja ostokulttuuria, niin vain puolen tunnin matkan päästä löytyy myös skandinaavinen pyhiinvaelluskohde: Ikea.