Pääsiäinen Helsingissä

Pääsiäistä vietetään pääkaupungissamme useiden eri tapahtumien kera. Helsingin pääsiäiseen kuuluvat mm. Via Crucis pääsiäisvaellus, suuri pääsiäiskirppis, talvipuutarhan pääsiäisloiste, Fallkullan eläintilan pääsiäinen ja tietysti myös American Car Show.

Via Crucis tuo eloon Jeesuksen kärsimyksen koskettavalla tavalla. Nuoret näyttelijät eläytyvät Jeesuksen, neitsyt Marian, Juudaksen, Pietarin ja Pilatuksen rooleihin huimalla ammattitaidolla. Kärsimysnäytelmä on liikkuva ja se alkaa Kaisaniemen puistosta, kulkien Unioninkadulle ja siitä edelleen Rauhankadulle, päättyen lopulta Tuomiokirkon portaille. Tämän sydäntä riipivän näytelmän tunnettu loppuhuipennus, eli Jeesuksen ristiinnaulitseminen tapahtuukin juuri Tuomiokirkon portailla. Näytelmän pituus on noin 100 minuuttia, ja sitä on parhaillaan ollut seuraamassa yli 10 000 ihmistä. Esitys alkaa lauantaina 20.4.2019 klo 21.00.

Tavaraa joka lähtöön! Helsingin suurimmalla kirpputorilla, Kattilahallissa, järjestetään pääsiäiskirppis sunnuntaina 21.4.2019 klo 13.00 alkaen. Kattilahallin kirpputorilla on yli 140 myyntipaikkaa. Kirppispaikat myydään haluaville ennakkoon hintaan 30 eur, ja kirpputorilla voi asioida sunnuntaisin klo 18.00 asti. Kattilahalli sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 22, viiden minuutin kävelymatkan päässä Sörnäisten metroasemalta. Odotettavissa on jälleen tuhansia kävijöitä. Tule tekemään löytöjä rennossa ilmapiirissä!

Yli satavuotiaassa Helsingin talvipuutarhassa tapahtuu taas. Pääsiäinen on tietysti oranssin ja keltaisen hehkun aikaa, tule siis kokemaan pääsiäisen ihastuttava väriloiste, jonka takaavat mm. begoniat, krookukset, narsissit ja hyasintit. Talvipuutarhassa elävät yli 200 kasvia ovat vaikuttava kokonaisuus, ja täällä jos jossain voit törmätä erikoisiin kasveihin, joita ei enää näe kuin vanhoissa elokuvissa. Puutarhan läntinen siipi toimii seurustelutilana, ja siellä voi vaikkapa kahvitella. Helsingin talvipuutarha sijaitsee Töölönlahden kupeessa, osoitteessa Hammarskjöldintie 1 A.

Fallkullan eläintila on erityisesti lapsien mieleen. Pääsiäistiput ja karitsat ovat pääosassa eläintilan pääsiäisen vietossa. Uusia karitsanpoikasia odotellaan syntyväksi pääsiäisen tienoille. Lisäksi Fallkullasta löytyvät vuohet, ankat, kanat, hevoset ja kanit. Fallkullan eläintila sijaitsee osoitteessa Malminkaari 24 ja on avoinna pääsiäisenä päivittäin klo 10-15. Vapaa pääsy. Fallkullasta löytyy myös Kahvila Kilikuppila, joka on avoinna sunnuntaisin.

Upeita amerikanrautoja mm. 60-70-luvuilta tarjoilee American Car Show, joka houkuttelee pienet ja vähän isommatkin amerikkalaisten pirssien ystävät Messukeskukseen välillä 19.4.2019 – 21.4.2019, joka päivä klo 10-18. Autot ovat saapuneet Suomeen maailmalta, mutta myös Suomessa entisöityjä ja museorekisterissä olevia kaunottaria on esillä. Saman shown yhteydessä näet myös uniikit ja uljaat moottoripyörät MC Heaven-näyttelyssä. Kyseessä on siis varsinainen vauhtihirmujen tapahtuma! American Car Show pääsyliput: 25 eur / 15 eur.