Kesän parhaat tapahtumat Helsingissä

Tervetuloa takaisin lukemaan Helsinki-aiheista blogiani! Tähän mennessä olemme tutustuneet esimerkiksi pääsiäisen viettoon Helsingissä ja muuttovinkkejä uuteen asuntoon muuttamiseen. Kesä on kuitenkin jo pian ovella, joten nyt on aika kurkata parhaisiin maksullisiin ja maksuttomiin kesätapahtumiin Helsingin seudulla!

Helsingin kesä alkaa pääsiäisen riennoista

Helsinki puhkeaa kukkaansa kevään aikana, ja kaupungin tapahtumat keskittyvät kesäaikaan. Suomalaiset heräävät eloonsa pitkän talven jälkeen, ja sen huomaa tapahtumien määrässä. Seurasaaren pääsiäiskokkojen jälkeen katse otetaan kohti toukokuuta, jolloin järjestetään suosittu Maailma kylässä -festivaali. Kaupunkifestareilla esiintyy niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin tähtiä.

Maailma kylässä festivaalien teemana on vastuullinen ilmastopolitiikka, ja se sopiikin erinomaisesti toiseen toukokuun lopun tapahtumaan eli siivouspäivään. Tällöin Helsinki muuttuu suureksi markkina- ja kirpputorialueeksi, jossa vanha tavara vaihtaa omistajaansa, ja jokaisella on mahdollisuus laittaa hyvä kiertämään. Siivouspäivänä järjestetään myös Plogging-roskajuoksu.

Helsinki – kulttuuria kaduilla

Kesäinen Helsinki tarjoaa kulttuuria ja elämyksiä kesän jokaisena päivänä. Katutaiteilijat, taidegalleriat ja museot sekä viriili ravintolakulttuuri ravitsevat niin kulttuurin kuin taiteenkin nälkää. Ydinkeskustan lisäksi kannattaa tutustua pääkaupungin eri asuinalueisiin; Kalliossa voi viehättyä trendikkäistä baareista ja Kumpulassa toukokuun lopun kyläjuhlista.

Roihuvuoressa järjestetään toukokuussa Hanami-juhla, jossa virittäydytään japanilaiseen tunnelmaan. Hanamin aikaan ihastellaan kirsikkapuita, tutustutaan ikebanaan, origameihin ja teetaiteeseen. Tapahtumassa voi maistella suosittuja japanilaisia herkkuja ja seurata butotanssia sekä budoesityksiä. Arabian katufestareita juhlitaan toukokuussa tanssin, taiteen ja sirkuksen voimin.

Helsinki juhlii

Kesäkuun 12. on helsinkiläisten päivä, jolloin koko kaupunki juhlii. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus ilmoittaa oma tapahtuma mukaan riehaan tai osallistua avoimille kaupunkifestareille. Päivä on oivallinen tapa tuoda mainosta omalle liikeidealle ja ilmoittaa oma tila avoimien ovien listalle tai järjestää vaikkapa tanssitapahtuma.

Kaupungin yöelämä on monipuolista, ja vaihtoehtoina ovat konsertit, pubit sekä yökerhot. Bar Bhangrassa jorataan Intian Bollywoodin tyyliin, kun taas Suomen filmimaailman ylpeyden Kaurismäen omistamassa Moskovassa siirrytään sisustuksen avulla sujuvasti Neuvostoliiton aikaan. Konsertteja on kesäaikaan tarjolla jokaisena viikonpäivänä.

Kulinarismia, festareita ja luonnonrauhaa

Monipuolinen Helsinki vie vierailijat nopeasti kaupungin kuhinasta luontoon. Kaupungin edustan saarilla, kuten Seurasaaressa, pääsee lähelle luontoa ja historiaa. Nuuksion luonnonpuisto tarjoaa huikeita patikointipolkuja. Sideways-, Tuska- ja Flow-festivaalit ovat kesän odotettuja tapahtumia, samoin kulinaristien Taste of Helsinki-tapahtuma. Helsingistä on moneksi.