Helsingin uusimmat asuinalueet

Helsinki on kasvava keskus ja sinne rakennetaan jatkuvasti uusia asuntoja. Monet myös muuttavat pääkaupunkiseudulla maalta ja lisääntynyt asuntojen tarve näkyy kaupunkien asuinalueissa, joita uudistetaan koko ajan ja tehdään houkuttelevammaksi uusille asukkaille. Mistä löytyvät tämän hetken uusimmat asuinalueet Helsingissä ja mitä niistä kerrotaan?

Jo pitkää kasvussa ollut alue on Jätkäsaari, joka on vapautunut yhä enemmän sataman käytöstä ja sinne o noussut paljon uusia rakennuksia. Alueen suosio keskeisenä paikkana houkuttelee monia ja myös paljon palveluita löytyy Jätkäsaaren alueelta. Se on osa kantakaupunkia ja sijaitsee meren rannalla. Alueella on paljon kerrostaloja umpikortteleita kahviloineen ja ravintoloineen. Tämä alue tulee olemaan pitkään uusien asukkaiden suosiossa.

Toinen meren rannalla sijaitseva asuinalue on Kalasatama, jossa on myös Helsingin korkein kerrostalo. Aluetta tullaan rakentamaan 2030-luvulle asti ja siellä on paljon palveluita käytössä. Entinen teollisuusalue tulee muuttumaan tuhansien ihmisten asuinalueeksi, jossa on myös tarjolla paljon työpaikkoja ostoskeskus ja paljon yhteyksiä ympäri Helsinkiä.

Helsingin suuri puutaloalue sijaitsee Honkasuolla, jossa on puuktalojen kaupunkikylä. Malminkartanon pohjois reunassa olevalla alueella rakennetaan paljon taloja ja se muuttuu 2020-luvulla yli 2000 ihmisen asuinalueeksi. Alueella rakennetaan niin omistusasuntoja kuin myös vuokra-asuntoja. Alueelta on myös hyvät yhteydet Helsingin keskustaan ja julkisilla kulkuvälineillä pääsee myös joka puolelle ympäri pääkaupunkiseutua.