Kesätapahtumien Helsinki

Vaikka Helsinki on lumoava kaupunki ympäri vuoden, kesällä se näyttää ehdottomasti parhaat puolensa. Kuumat kesäkadut, kutsuvat terassit ja puheensorina valtavat keskustan, kun ihmiset saapuvat läheltä ja kaukaa nauttimaan Helsingin kesästä. Kesätapahtumistakaan kaupungissa ei ole pulaa, sillä niistä riittää jokaiselle jotakin. Seuraavaksi esittelemme joitakin tunnetuimmista tapahtumista. Muistathan varata hotelli helsingissä ajoissa, sillä kesäkautena hotellihuoneet myydään nopeasti loppuun!

Maailma kylässä

Maailma kylässä -festivaali kokoaa yhteen musiikkia, kulttuuria ja mielenkiintoisia puheenvuoroja ympäri maailmaa. Taiteen lisäksi festareilla pääsee nauttimaan eri kulttuurien keittiöistä, lapsille suunnatuista ohjelmanumeroista ja illan kruunaa usein tunnettu artisti, jonka esitystä kannattaa tulla kuuntelemaan kauempaakin.

Helsinki Samba Carneval

Helsinki Samba Carneval on nimensä mukaisesti samban juhlaa! Tapahtuma kokoaa kaupunkiin samban harrastajat ja ystävät läheltä ja kaukaa, ja tapahtumassa pääsee ihailemaan upeita tanssiesityksiä ympäri maailmaa. Karnevaalilla on pitkät perinteet, sillä niitä on juhlittu jo vuodesta 1991.

Kaupunkifestivaalit

Helsingissä järjestetään lukuisia kaupunkifestivaaleja, jotka miellyttävät kävijöitä osin helppoutensa vuoksi – keskelle festarialuetta pääsee pelmahtamaan jopa suoraan lähijunasta, eikä tarvitse kärvistellä telttamajoituksessa. Tuska-festivaali on raskaamman musiikin ystäville pakollinen vierailukohde. Flow-festivaaleilla tarjoillaan uutta ja kokeilevaa musiikkia ja performansseja. Weekend Festival on tanssimusiikin ystävien kokoontumispaikka. Helsingin kesästä löytyy jokaiselle jotakin!

Taiden yö

Loppukesästä on aika rauhoittua taiteen äärelle, kun Taiteiden yö valloittaa Helsingin jokaisen kulman ja kadun. Taiteiden yö on nimensä mukainen, sillä erilaisia esityksiä, performansseja, gallerioita, näyttelyitä, keikkoja ja ohjelmanumeroita on tarjolla läpi pimenevän elokuisen yön. Erityisesti suosittelemme valoshow’ta, jotka näyttävät upeilta pimeää yötaivasta vasten!

Näitä tapahtumia ei kannata missata, jos haluat ottaa kaiken irti Helsingin kesästä! Lisää tapahtumavinkkejä löydät sivuiltamme ja Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista.