Hyvä ruoka, parempi mieli

On laajalti tunnettu fakta, että maittavan ruokailun jälkeen olo on hyvä ja mieli iloinen. Siksi ennen kaupunkipäivää Helsingissä kannattaa tankata kunnon aamiainen, jotta upeassa kaupungissa jaksaa pyöriä ja sen nähtävyyksiin tutustua koko päivän.

Aamiaisen tärkein osa on tietenkin kahvi tai tee. Laadukasta kahvia löytää monista Helsingin ravintoloista, mutta voit keittää sellaiset myös kotona itse. Kahvinkeitin kannattaa puhdistaa säännöllisesti sille tarkoitetulla puhdistusaineella tai etikka-sooda-seokselle, jotta kahvin aromit pääsevät oikeuksiinsa. Usein pahan makuinen kahvi johtuu puhdistamattomasta keittimestä. Jos kuuma juoma ei maita, valmistuu soodavesi sodastream laitteella helposti.

 

Moni pitää puuroa perinteisenä osana aamiaista. Puuro sellaisenaan ei pidä nälkää pitkään, mutta sitä voi tuunata erilaisilla päällisillä itselleen sopivaksi. Marjat, hillot, pähkinät, raejuusto, maapähkinävoi ja omenalohkot sopivat erinomaisesti puuron päälle ja antavat mukavaa vaihtelua. Kokeile tuorepuuroa, jos lämmin puuro ei nappaa tai sinulla ei ole aamuisin aikaa sellaisen valmistamiseen: tuorepuuro valmistuu jääkaapissa yön aikana itsekseen ja sen voi napata helposti mukaan. Etsi erilaisia reseptejä tuorepuuron valmistamiseen netistä ja löydä oma suosikkisi.

 

Tuoreet leivät tuoksuvat herkulliselle ja nostavat veden kielellesi jo pelkällä tuoksullaan. Helsingistä löytyy useita laadukkaita leipomoita, joista voi noutaa tuoreen leivän heti aamutuimaan. Leipä kannattaa leikata laadukas fiskars veitsellä, jotta sen rapeus säilyy eikä leipäviipale menetä täydellistä muotoaan. Leivän päälle sopii suomalaisittan levite, juusto ja lauantaimakkara, tai, jos kaipaat aamiaiseesi ripauksen eurooppalaista mielenmaisemaa, brie-juusto ja karhunvatukkahillo.

 

Jos aamiaisen valmistaminen itse tuntuu vaivalloiselta, voit ulkoistaa sen mille tahansa Helsingin lukuisista aamiaispaikoista ja kahviloista, jotka tarjoilevat aamiaista. Oli miten oli, täydellä vatsalla on mukavampi kierrellä kaupunkia!