Lainaa Asumiseen Helsingissä

Asumismenot ovat nousseet vuosi vuodelta sekä vuokra- että omistusasuntojenosalta. Selkeästi kalleimmat vuokra-asunnot löytyvät odotettavasti kuitenkin pääkaupunkiseudulta. Helsinki on ollut tunnettu jo pitkään kovasta vuokratasostaan ja vuokrien taso jatkaa nousuaan siellä edelleen vuosi vuodelta.

Asuminen Helsingissä suhteessa muuhun maahan on todistetusti huomattavasti kalliimpaa. Suomen Kiinteistöliiton teetättämä tuore Asumismenot -tutkimus osoittaa, että asuminen on selkeästi kalleinta ja asumiskulujen kasvu nopeinta pääkaupunkiseudulla. Siinä missä Helsingissä keskituloiselle palkansaajalle asumiseen menee 60 prosenttia kaikista hänen tuloistaan, Tampereella asuvalle menee vain noin 40 prosenttia. Miten tavallinen palkansaaja voi sitten selvitä tästä isosta kuluerästä Helsingissä?

Lainaa-helposti.fi on laina vertailusivusto, joka asettaa internetin parhaimmat lainasivustot paremmuusjärjestykseen eri kriteereiden perusteella. Voit löytää sivustolta helposti edullisen lainantarjoajan asumismenoillesi, jotta sinulla jää rahaa myös elämiseen.

On selvää, että pääkaupunkiseudulla ihmiset joutuvat käyttämään asumiseen ison siivun tuloistaan. Vaikka maailman korkotasot ovat lähes nollissa tällä hetkellä, asumismenoihin kohdistuu silti merkittäviä kasvupaineita. Mahdollista on myös, että poikkeuksellisen alhaiset korkotasot ja öljyn maailmanmarkkina hinnat lähtevät vielä tulevina nousuun. Lisäksi kiinteistöverot sekä sähkön siirtohinnat saattavat kasvaa entisestään. Kaikki nämä tekijät nostaisivat kasvaessaan luonnollisesti myös asumismenoja.

Asumiskustannuksien voidaan olettaa kasvavan jatkossakin selkeästi enemmänverrattuna ihmisten nettotuloihin pääkaupunkiseudulla. Onneksi tänä päivänä saatavilla olevien matalakorkoisten lainojen avulla ihmiset voivat kuitenkin helpottaa taloudellista ahdinkoaan. Vuokralaisten kannattaa harkita omistusasunnon hankkimista joko pääkaupunkiseudulta tai muualta Suomesta, sillä se on aina edullisempi asumismuoto ihmiselle pidemmällä aikavälillä.