Mitä huomioida Helsinkiin muuttaessa

Helsinki on kaunis kaupunki rajattomine kulttuurimahdollisuuksineen, kauniine luontoineen sekä alati kasvavine työmarkkinoineen. Moni suuntaakin muuttoautonsa kohti pääseutua juuri työ- ja opiskelumahdollisuuksien vuoksi. Helsingin asuntomarkkinat saattavat olla ulkopaikkakunnalta muuttavalle täysin uudet ja hinnat saattavat ensin alkuun hieman kirpaista. Tämän vuoksi asuntoa etsiessä onkin hyvä pitää muutama asia mielessä, jotta maksetulle rahalleen todella saa muutakin vastiketta kuin vilkkaan kaupunkielämän.

Varustelutaso

Erityisesti opiskelijabudjetilla eläville erittäin pienet yksiöt ovat taatusti tuttuja. Näissä tapauksissa panostetaan monesti sijaintiin, jolloin joistain muista yksityiskohdista saattaa joutua tinkimään. Asuntoesittelyssä on hyvä tarkistaa ainakin seuraavat asiat: onko asunnossa kunnollinen suihku? Onko asunnossa pesukone tai taloyhtiössä pesutupa? Onko asunnossa jääkaappipakastin tai uuni? Jokin näistä ominaisuuksista voi yllättävän usein jäädä uupumaan kun pienten neliöiden kanssa on jouduttu tekemään kompromisseja. Onkin syytä punnita millainen varustelutaso on juuri itselle täysin ehdoton vaatimus ja mistä pystyy joustamaan.

Sijainti

Helsingissä sijainti voi vaikuttaa asunnon vuokrahintaan merkittävästikin. Punnitse siis tarkoin, mikä juuri sinulle on vuokra-asunnossa oleellisinta. Toivotko ennemmin perheellisille soveltuvaa rauhallista asuinaluetta, jossa päiväkodit ja koulut ovat lähettyvillä, kaupungin sykkeessä sijaitsevaa kotikoloa, jossa käydään pääasiassa vain nukkumassa? Ovatko julkiset kulkuyhteydet sinulle elinehto, vai kuljetko suurimmaksi osaksi omalla autolla? Miellyttääkö silmääsi enemmän vanha ja historiallinen vai moderni ja uusi? Kauempaa kaupungin keskustasta saatat löytää asunnon omalla parvekkeella ja saunalla samaan hintaan kuin huomattavasti pienemmän keskustayksiön, mutta juuri näitä asioita sinun on hyvä punnita ennen kuin solmit sopimuksia. Hyvän kodin löytyessä siellä olisi hienoa viihtyä pitkään, eikä siksi kannata ottaa ensimmäistä vastaan tulevaa.