Teatterin jälkeen maittaa etukäteen valmistettu illallinen

Helsinki on yksi maamme kulttuurin keskuksista ja niin helsinkiläiset kuin ulkopaikkakuntalaisetkin nauttivat mielellään muun muassa Helsingin Kaupunginteatterin näytelmätarjonnasta. Viikonloppu onkin hauska aloittaa yhdessä ystävien kanssa katsastamalla jokin uusista teatterinäytelmistä. Näytelmät ovat usein ainakin kolmetuntisia, väliaika mukaan luettuna, joten moisen kulttuurikylvyn jälkeen kaikilla seurueen jäsenillä on varmasti nälkä. Ravintolan etsiminen ja ruoan odottelu ei varmasti tunnu kovin houkuttelevalta idealta, joten illallinen on kaikista kätevintä valmistaa jo etukäteen. Teatterista on mukavan helppo suunnata suoraan jonkun seurueen jäsenen asunnolle nauttimaan siellä odottavasta ruoasta ja keskustella rauhassa juuri nähdystä näytelmästä. Tässä artikkelissa annammekin vinkkejä Helsingin kaupunginteatterin näytelmäuutuuksista ja miten valmistat helposti etukäteen maittavan aterian nautittavaksi näytelmän jälkeen.

Helsingin Kaupunginteatteri tarjoaa tällä hetkellä näytelmiä moneen eri makuun. Valikoimasta löytyy nimittäin niin komedioita kuin elämän vakavampiakin aiheita käsitteleviä näytelmiä. Myöskään lapsia ei ole unohdettu, sillä ohjelmistosta löytyy muun muassa näytelmät Pieni merenneito ja Tatu ja Patu Helsingissä. Jos kaveriporukastasi löytyy kirjallisuuden ystäviä, heitä voisi kiinnostaa Emily Brontën vuonna 1847 julkaistuun romaaniin perustuva Humiseva harju -näytelmä, joka kertoo rakkaustarinan vahvan naishahmon, Cathyn, ja orpopoika Heathcliffin välillä. Emily Brontën kirjoittamaa romaania pidetään yleisesti mestariteoksena, joten on varmasti kiehtovaa nähdä, miten kirjan väkevä tarina taipuu teatterin lavalle. Jos kaipaat kuitenkin viikonlopun alkuun jotain nauruhermoja kutkuttavaa, komedian saralta Kaupungintetterissa pyörii nyt Taneli Mäkelän tähdittämä Mies, joka rakasti järjestystä. Näytelmä kertoo työstään syrjäytetystä Olavista, joka ei tahdo ymmärtää nykyajan uusavuttomia ihmisiä, jotka eivät Olavin mielestä edes kaiken lisäksi elä normaalien yleisesti hyväksyttävien sääntöjen mukaan.

Päätitpä sitten katsoa ystäviesi kanssa komedian tai vakavamman näytelmän, teatterin jälkeen kaikille maistuu varmasti hyvä ruoka. Näytelmät loppuvat usein varsin myöhään illalla, joten kaikista helpointa on suunnata jonkun seurueen jäsenen luokse illallistamaan ja keskustelemaan näytelmän herättämistä ajatuksista ja tunnelmista. Valmista illallinen jo siis aiemmin päivällä, jolloin se on kotiin tultua helppo lämmittää ja tarjoilla. Kätevä riisinkeitin on oiva apuväline, jolla keität suuren määrän riisiä etukäteen. Riisi pysyy pitkään hyvänä keittimessä, joten voit joko valmistaa riisin aiemmin päivällä ja jättää sen keittimeen iltaa odottamaan tai voit ohjelmoida laitteen keittämään riisin niin että se on vielä kotiin tultuasi kuumaa. Riisi sopii melkeinpä minkä tahansa kastikkeen, lihan tai kasviksen kanssa, joten valmista riisin kanssa tarjoiltavat lisukkeet ennen teatteriin lähtöä, jolloin ne on helppo lämmittää nopeasti mikrossa ja kantaa pöytään tarjoiltavaksi!