Kokkaa kaupunkipäivän päätteeksi maukas ateria

Helsinkiläiset tietävät, että rakkaassa pääkaupungissamme on aina jotakin tehtävää ja varsinkin ulkopaikkakuntalaisten ystävien kyläillessä on hauska leikkiä turistiopasta ja esitellä paikkoja. Kaupungilla vietetyn päivän jälkeen on mukava palata takaisin asunnolle lepäämään ja kokkaamaan yhdessä tuumin jotain maukasta illalliseksi. Illallisesta tulee aivan erityinen, jos olette päivän mittaan etsineet sen aineksia eri Helsingin kuuluisista kauppapaikoista ja myymälöistä. Tässä artikkelissa annammekin vinkkejä, mistä ruoka-aineksia kannattaa metsästää ja millä välineillä niistä saa kokattua erityisen maukkaita. Jatka siis lukemista ja poimi vinkit maukkaan illallisen valmistamiseksi!

Helsingin ydinkeskustan Aleksanterinkadulta löytyy laajasta ruokavalikoimastaan tunnettu Stockmannin Herkku, jota moni pitää yhä Suomen parhaana ruokakauppana, vaikka Järvenpään K-Citymarket nappasikin virallisen tittelin vuonna 2019. Stockmannin Herkku tarjoaa laajan valikoiman ruoka-aineesta kuin ruoka-aineesta, ja valikoimasta löytyy myös monia harvinaisempia kansainvälisiä tuotteita. Ruokakauppa on myös ylpeä laadukkaasta asiakaspalvelustaan, ja Stockmannin Herkusta löytyykin oma palvelupisteensä asiantuntevine myyjineen muuan muassa juusto-, leipä- ja lihatuotteille. Aleksanterinkadulta on lyhyt matka Helsingin kauppatorille ja Vanhalle kauppahallille, joiden tulisi molempien löytyä joka tapauksessa kaupungissa vierailevien nähtävien kohteiden listalta. Kauppatori on yksi kaupungin parhaista paikoista ostaa erilaisia tuoreita lähellä tuotettuja ruokatuotteita, kuten marjoja, kalaa, vihanneksia ja juureksia. Vanha kauppahalli löytyy aivan torin läheisyydestä ja tarjoaa laajan valikoiman erilaisia laadukkaita elintarvikkeita juustoista mausteisiin ja erilaisiin teelaatuihin.

Helsingin ruokakaupoista ja toreilta kannattaa etsiä erityisesti sellaisia tuotteita, joita on harvoin saatavilla pääkaupunkiseudun ulkopuolella sijaitsevissa kaupoissa. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi erilaiset ulkomaalaiset elintarvikkeet, joita voi olla hauska maistella yhdessä ystäväporukalla. Helsinki on myös merenrantakaupunki, joten tarjolla on runsaasti erilaisia merenantimia, joista kannattaa ottaa ilo irti, jos ne sattuvat olemaan omaan makuun mieluisia. Suomalaiset ovat viime vuosina innostuneet oluiden pienpanimoista, mikä näkyy myös pääkaupungin ruokakauppojen juomatarjonnassa. Muistakaa siis katsastaa esimerkiksi Stockmannin Herkun juomaosasto mielenkiintoisten juomauutuuksien varalta! Kaupunkikierroksen ja ruokaostosten jälkeen on mukava pienen levähdyksen jälkeen kokata hankituista tykötarpeista maukasta illallista. Iso valurautapannu on loistava valinta niin lihan, kalan kuin vihannesten ja juurestenkin paistamiseen, ja valmistat sillä nopeasti aterian suuremmallekin joukolle. Valurautapannu on myös helppo kantaa suoraan pöytään ja asettaa se esimerkiksi patalapun päälle, jolloin kaikki ruokailijat voivat ottaa pannulta juuri haluamansa määrän kutakin ruokalajia.

Oletko sinä tottunut hyödyntämään Helsingin ruokakauppojen, torien ja kauppahallien runsasta elintarvikevalikoimaa? Jos et, niin toivottavasti sait tästä artikkelista innostusta lähteä ruokaostoksille seuraavalla kerralla avarin mielin!