Vieraita ympäri maata

Helsingissä asuessa kannattaa varautua vieraisiin ympäri Suomea. Parhaimmillaan ystäviä ja tuttuja tulee käymään myös muualta maailmaa. Monet haluavat tulla käymään kaupungissa, vaikkeivat itse haluaisikaan asua siellä. Helsingissä riittääkin todella paljon erilaista nähtävää ja koettavaa, eikä yleensä yksi vierailukerta riitä, kuin pintaraapaisuun kaikesta.

Vaikka vieraat ovatkin usein jo valmiiksi tutustuneet paikkoihin, joita he haluaisivat käydä katsomassa, helsinkiläisille itselle tutut paikat voivat tuntua heistä todella mielenkiintoiselta ja näitä kannattaakin käydä näyttämässä heille. Monesti vieraille googlauksen kautta onkin tarttunut pahimmat turistirysät ja paikat, joita mieluusti markkinoidaankin juuri turisteille.

Vieraiden yöpyminen

Asunnot pääkaupunkiseudulla ovat usein pienempiä, kuin muualla Suomessa ja ne usein mitoitetaankin hyvin asukasmäärän mukaan. Tämän takia vieraiden varalle on harvoin vierashuonetta ja usein sohvalla nukkuminen ei kauheasti houkuta. Kannattaakin harkita että majoitus Helsinki alueella, sijoittuisi hotelliin, mahdollistaen rennon ja laadukkaan yöpymisen. Hotellien hintataso on laaja ja varmasti jokaiselle löytyy oma, jopa suosikiksi muodostuva hotelli.

Mitä vieraille kannattaa suositella?

Jos vieraat pitävät taiteesta tai museoista, nykytaiteen museon, Kiasman suosio ei laannu ja siellä onkin jatkuvasti erilaisia, vaihtuvia näyttelyitä, joita kannattaa käydä katsomassa, vaikka olisi joskus aiemmin käynyt Kiasmassa.

Linnanmäki, tuo varsinkin perheen lasten kestosuosikki on varmasti yksi halutuimmista suosikkikohteista ja jos perheessä on lapsia, tai lapsenmielisiä, kannattaakin suunnata Linnanmäelle. Linnanmäki on auki kesäkausina, mutta ympäri vuoden avoinna oleva, myöskin todella suosittu Sea Life merimaailma on aivan Linnanmäen kupeessa,

Suomenlinna on kohde, joka on varsinkin kesällä parhaimmillaan, mutta ympäri vuoden auki. Suomenlinnaan kannattaakin käydä tutustumassa eri vuodenaikoina. Reissuun kannattaa kuitenkin varata hyvin aikaa, mielellään ihan kokonainen päivä, koska nähtävää riittää yllättävän paljon.