Vanhan miljöön tunnelmaa

Helsingin Kantakaupunki on vanhan asunnon löytämisestä haaveilevan aarreaitta. Kun moni vanhempi ihminen muuttaa iän tuomien haasteiden takia kotoaan muualle, ovat nuoremmat sukupolvet ovat alkaneet löytämään Kantakaupungin uudelleen ja nuoremmille ihmisille onkin alkanut syntymään entistä enemmän palveluita, kuitenkaan vanhempia ihmisiä unohtamatta. Palveluiden läheisyys on vetovoimatekijä vailla vertaa ja monen muuttohalut ovat nostaneet sekä palvelutarjontaa, että asumisen hintaa voimakkaasti ja jopa huonokuntoisista yksiöistä saattaa joutua maksamaan summia, joilla muualta voisi saada kokonaisen kiinteistön!

Remontoijan unelmahaaste

Remontoinnin haasteita Kantakaupungissa riittää valtavasti niin rakennusten iän, ahtauden, kuin erilaisten lakien ja säädösten vuoksi. Usein vanhojen talojen remontoinnin yhteydessä paljastuu rakennuksen menneisyyden saloja, esimerkiksi vanhoja viestejä rakentajilta, rakenteiden sisälle jääneitä tai jätettyjä tavaroita tai asukkailta, tai jopa salalokeroita!

Vanhaa asuntoa ostaessa kannattaa muistaa kysyä tulevista remonteista, sillä monelle vanhalle rakennukselle on tulossa lähivuosien aikoina mittavia remontteja joko julkisivuun tai putkistoon. Iän tuomat haasteet näkyvät esimerkiksi siinä, ettei entisajan vedeneristys ja materiaalit ole välttämättä olleet nykyaikaan verrattuina tasalaatuisia, eikä niitä välttämättä ole kirjattu minnekään ylös, jolloinka ne voivat tuoda remontin edetessä kustannuksia nostavia yllätyksiä.

Autoilijan pieni painajainen

Omaa autoa paljon tarvitsevalle ihmiselle Kantakaupunki on huono valinta, koska kadut ovat todella ahtaita ja parkkipaikkojen vähäisen määrän vuoksi pysäköinti on todella kallis kuluerä. Jos välttämättä tarvitsee omaa autoa, kannattaa asunnon hakuvaiheessa tiedustella lähimmät parkkipaikat ja pidemmän ajan vuokrauksen mahdollistavien pysäköintilaitosten tarjonta, koska jos auto suoraan oven edestä ei ole täysi välttämättömyys, pienellä kävelymatkalla voi vuodessa säästää huomattavia summia! Julkinen liikenne on kantakaupungissa pitkälti raitiovaunuliikenteen varassa, kuitenkin myös osittain bussilinjojen avulla järkeväksi kokonaisuudeksi muodostettuna, joten oma auto ei kuitenkaan ole täysi välttämättömyys.