Vinkkejä helteiseen Helsinkiin

Kukapa ei rakastaisi Helsinkiä keskellä kesän kuumimpia päiviä! Suomen kaupungit pääsevät oikeuksiinsa kesäisin, kun terassit täyttyvät kesälomiaan viettävistä, hyväntuulisista ihmisistä aurinkolaseineen ja sandaaleineen. Siksi kesä onkin täydellinen ajankohta suunnata Helsinkiin, Suomen aurinkoiseen pääkaupunkiin toteamaan omin silmin, mitä kaikkea kaupunki voi lomaansa viettävälle tarjota. Tässä postauksessa jaamme parhaat kohteet ja vinkit Helsingin-visiitille. Jatka lukemista ja poimi tärkeimmät vinkit itsellesi!

1. Helsingissä julkisilla kulkuvälineillä matkustaminen on niin helppoa, että omalla autolla kulkeminen tuntuu jopa koomiselta. Raitiovaunut, bussit ja lähijunat kulkevat kaikkialle nopeasti ja tehokkaasti. Lippuja löytyy joka tarpeeseen kertalipusta pidempiin, koko kuukauden mittaisiin lippuihin. Muistathan myös, että HSL:n lipulla pääsee myös Suomenlinnaan, joka on ehdottomasti yksi näkemisen arvoinen lomakohde!

2. Majoituskohteita on Helsingissä runsaasti ja ne ovat lähes poikkeuksetta laadukaita. Jos etsit ylellistä hotellia, kokeile Hotel Haven ia, joka tarjoaa laadukkaita hotellihuoneita kaikilla mukavuuksilla. Isommalla porukalla tai perheen kesken matkustavat voivat vuokrata asunnon AirBnb-palvelun kautta, jolloin majoittujat asuvat paikallisen kotona, usein siten, ettei asunnon omistaja ole itse kotona. AirBnb-majoitus sopii silloin, kun kaipaatte omaa rauhaa ja yksityisyyttä.

Jos budjetti ei ole suuri, ei hätää – Helsingissä pärjää hyvin pienemmälläkin budjetilla. On mahdollista löytää edullinen majoitus läheltä keskustaa, matkaliput eivät ole kalliita eikä tekemisen ole pakko maksaa mansikoita. Helsingissä on etenkin kesäisin paljon ilmaistapahtumia, joihin voi osallistua ex tempora. Esimerkiksi Maailma kylässä -festivaali on suosittu ilmaistapahtuma Kaisaniemen puistossa alkukesästä.

Näillä vinkeillä pääset varmasti vauhtiin lomamatkasi suunnittelussa. Vaikka Helsinki on aurinkoinen kaupunki, kannattaa kesäsateisiin varautua. Silloin voi siirtyä Kiasmaan tai Kansallismuseoon sadetta pakoon taiteen äärelle.