Talvinen Helsinki lumoaa vierailijat

Syksyn saapuessa voi katseen suunnata jo pikkuhiljaa talveen ja jouluun. Helsinki ei toki joka vuosi nauti samanlaisista näyttävistä nietoksista kuin pohjoisempi Suomi, mutta vilkas kaupunki jouluvaloineen tarjoaa tästä huolimatta omaa lumoavaa tunnelmaansa. Alle on koottu muutama kiinnostava vierailukohde, joka kannattaa pitää mielessä seuraavalla talvisella visiitillään.

Talvipuutarha

Talvipuutarha on toiminnassa ympäri vuoden, mutta tämä täynnä eksoottisia kasveja oleva keidas pääsee taatusti vaikuttavimmin oikeuksiinsa keskellä talvea. Talvipuutarha sijaitsee Olympiastadionin vieressä ja kulkeminen sinne on helppoa esimerkiksi aivan Helsingin keskustasta, mikäli majoituspaikkanasi on esimerkiksi http://hotelkamp.com/ tai muu keskustakohde. Erityisesti joulun alla kannattaa pitää silmällä joulutähtiä, tulppaaneja, atsaleoita, amarylliksia, hyasintteja ja kieloja, jotka kukkivat tähän aikaan vuodesta. Sisäänpääsystä ei tarvitse Talvipuutarhaan maksaa.

Tuomaan Markkinat

Senaatintorilla perinteisesti vuosittain järjestettävät joulumarkkinat ovat oiva tilaisuus etsiä ja löytää upeita kotimaisena käsityönä tehtyjä joululahjoja. Myyntikojuissa on tarjolla myös laaja valikoima herkkuja niin kotiin viemisiksi kuin paikan päällä nautittavaksikin. Kuuma kupillinen glögiä talven pakkasilla on esimerkiksi ihana tekosyy pysähtyä hetkeksi nautiskelemaan keskellä ostoskiireitä. Markkinat on koristeltu kauniilla jouluvaloilla sekä näyttävän kokoisella ja niin ikään valaistulla joulukuusella.

Suomenlinna

Vain lyhyen lauttamatkan päässä sijaitseva Suomenlinna on tunnetusti suosittu matkakohde erityisesti kesällä, mutta sisältää paljon mielenkiintoista nähtävää myös talvella. Linnoituksesta on oiva näkymä pimeällä loistavaan tähtitaivaaseen, jota kaupungin valosaaste ei ole peittämässä. Saarella on myös useita tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita, unohtamatta tietenkään HAA Galleriaa, jonka kiinnostaviin ja vaihtuviin nykytaiteen näyttelyihin on aina vapaa pääsy.