Erbjud dina klienter ny spännande produkt

Något vi professionella fotografer lätt glömmer bort är att det finns en hel bransch dedikerad åt fotocentrerade produkter. Folk sitter hemma och beställer koppar, musplattor, t-shirts, tröjor, kalendrar och posters med sina foton på. Det kan ta emot lite för fotografer som har en annan relation till fotografi, men när man arbetar med klienter gäller det att vara smart och kreativ i sitt produktutbud. Det viktiga är att kunden känner sig nöjd!

 

Istället för att de går in på en sajt och beställer generiska köksposters till hemmet kan du erbjuda dem personliga posters med deras favoritbilder på. För dig som fotograf är det enkelt att skapa dina egna posters på nätet med dina klienters fotografier, så länge du har deras medtycke. Det är billigt, smidigt och enkelt och ett smart sätt att ge dina kunder mervärde på. Kanske kan du erbjuda den första postern helt gratis. Då kan du lita på att de kommer tipsa sina vänner om dina tjänster och berätta om den fina postern som de fick på köpet, och vipps så har du en trogen kund som kan sprida ett gott rykte om dig bland vänner och familj.

 

Det är ofta dessa små gåvor som hjälper dig att sticka ut från mängden. Men det är också värdefullt att erbjuda det som en tjänst åt dina klienter, då det ger dem mer att välja på. Posters kommer ofta i A3 eller A2 och det går att beställa dem med ramar i olika material och färger, så får man dem hemskickade i komplett skick.