Joulupuuhaa Helsingissä

Marraskuun lähestyessä loppuaan moni on jo aloittanut jouluvalmistelut ja osallistunut kenties jo muutamiin pikkujouluihinkin. Lapsilla ei tunnu juuri koskaan olevan ongelmia joulutunnelmaan pääsemisessä, mutta aikuisten on usein nähtävä tämän asian suhteen hiukan vaivaa. Joulu tuntuu usein saapuvan aivan liian pian, jopa yllättäen, minkä vuoksi joulutunnelma voi jäädä vain haaveeksi. Oikeaan sydäntä lämmittävään tunnelmaan pääsee varmasti ihan jokainen, mutta tämän onnistumiseksi on pidettävä huolta siitä, että jouluun valmistautuminen alkaa jo ainakin marraskuussa. Joulumieli alkaa nimittäin siitä, kun koristelet kodin kauniiksi ja alat tehdä jouluisia aktiviteetteja, jotka saavat sinut innostumaan joulunodotuksesta. Joulusta tulee monelle mieleen luminen kuusimetsä ja puusauna, mutta suuressakin kaupungissa voi päästä joulutunnelmaan. Tässä postauksessa annammekin vinkkejä, miten saavutat joulumielen Helsingissä.

Lähde tunnelmoimaan jouluvaloja

Kaupunkien hyvä puoli joulunaikaan on usein se, että asukkaat ja turistit pääsevät nauttimaan paljon näyttävämmästä jouluvalaistuksesta kuin pienempien paikkakuntien väki. Suomi tunnetaan Joulupukin kotimaana, joten Helsinki pistää maan pääkaupunkina joulutunnelman suhteen parastaan. Yksi joulunajan mieltä lämmittävimmistä aktiviteeteista on yksinkertaisesti joulutunnelmasta nauttiminen kaupungilla kävellen ja valoja ihaillen. Helsingissä moni suuntaa Aleksanterinkadulle marraskuun lopulla seuraamaan perinteisiä joulukadun avajaisia, joiden juhlamenoihin kuuluu muun muassa ohjelmaa lapsille ja näyttävä jouluparaati. Aleksanterinkadun joulukatu avataan vuonna 2019 jo 71. kerran, joten tapahtuma merkkaa joulunodotuksen alkua monelle helsinkiläiselle. Joulukadun kanssa samaan aikaan yleisölle paljastetaan myös Stockmann-tavaratalon perinteiset satu- ja jouluikkunat, joiden taidokasta koristusta ja lukuisia yksityiskohtia moni jaksaa ihailla pidemmänkin aikaa.

Herkuttele joulun mauilla

Jouluvalojen ihailun lomassa on mukava pitää pieni tauko yhdessä Helsingin monista laadukkaista kahviloista, joista löytyy varmasti jo runsain määrin erilaisia jouluisia makuelämyksiä. Maut herättävät meissä herkästi erilaisia muistoja ja tunteita, jotka liittyvät tiettyihin hetkiin tai kokonaisiin tapahtumiin. Mitä makuja sinä yhdistät jouluun? Suomalaiseen jouluun kuuluu ainakin ehdottomasti kaneli ja piparkakkumauste. Valitse kahvin kaveriksi vaikka ihanan muhkea korvapuusti tai lapsuusmuistoja herättelevä piparkakku. Kun tilaat kahvilassa jouluisia makuja, ja nautit niistä hyvässä seurassa jouluvalojen loistaessa taustalla, et voi vastustaa mielesi ja sydämesi valtaavaa joulutunnelmaa! Marraskuun loppupuolella myös ravintolat alkavat tarjoilla joulusta inspiraatiota ottavia makuelämyksiä, joten älä epäröi lähteä ulos syömään ja nauttimaan jo ajoissa joulun mauista.

Mikä on sinun tapasi päästä joulutunnelmaan? Toivottavasti sait tästä postauksesta joitakin uusia ideoita, jotka tulevat ilahduttamaan joulunodotustasi Helsingin vilinässä. Muista nostaa katse maasta ja ihailla rakennusten välille ripustettuja kimaltelevia valoja, sillä ne jäävät arjen keskellä helposti huomaamatta!