Näin luot joulutunnelmaa kaupunkikotiin

Joulukuu on virallisesti täällä ja moni kokee hetken oikeaksi aloittaa kodin koristamisen joulua varten, vaikka innokkaimmat joulunodottajat kaivavatkin koristelaatikkonsa esiin jo marraskuun alussa. Jokaisella on omat mieltymyksensä joulukoristeiden suhteen, mutta joskus kodin koristelu voi aiheuttaa päänvaivaa esimerkiksi kaupunkiympäristössä, kun oman kodin neliöt eivät tunnu olevan linjassa vaikkapa sen haaveillun kaksimetrisen joulupuun kanssa. Kaupunkikodista saa kuitenkin aivan yhtä jouluisen kuin suuremman omakotitalon, jos vain mukauttaa haaveensa realistisesti käytössä oleviin neliöihin. Tässä postauksessa annammekin muutamia helposti seurattavia vinkkejä, joiden avulla tuot joulun lämpimän tunnelman kaupunkikotiisi.

Kun neliöitä ei ole tuhlattavaksi, käytössä oleva tila tulee hyödyntää harkiten, jotta tavaran paljous ei haittaa päivittäisiä askareita. Tästä syystä esimerkiksi joulukoristeostoksille ei kannata lähteä ilman jonkinlaista suunnitelmaa siitä, mitä olet itse asiassa joulukotiisi hankkimassa. Kaupat ovat nyt pullollaan kaikenlaisia ihania ja houkuttelevia joulukoristeita, mutta kaupunkilaisen ei kannata tehdä hankintoja ilman varmuutta siitä, että tulee varmasti hyödyntämään kyseistä tuotetta sisustuksessaan. Suunnittelu kannattaa aloittaa kartoittamalla ne kohdat kodista, joista löytyy tyhjää tilaa koristeita varten. Yksi hyvä vinkki on myös korvata arkisia käyttöesineitä niiden jouluisilla versioilla, jolloin luot tunnelmaa tuomatta tilaan ylimääräisiä tavaroita. Voit esimerkiksi vaihtaa saippuapumput, pyyhkeet ja keittiön pöytäliinan näiden tuotteiden jouluversioihin. Myös kodin puhdistusaineet voi vaihtaa useista kaupoista löytyviin kausituotteisiin, jotka tuoksuvat jouluisilta. Kun teet vaihdon heti kuun alussa, ehdit käyttää tuotteet kauden loppuun mennessä.

Kaupunkiasuntoja juhlakuntoon koristellessa kannattaa erityisesti ottaa kaikki irti vapaana olevasta seinätilasta. Kun hyödynnät seinät tehokkaasti, asunto saa rutkasti tunnelmaa tarvitsematta uhrata yhtään kallisarvoista lattiapinta-alaa. Voit esimerkiksi ripustaa seinille jouluisia kransseja ja valosarjoja. Jos pidät modernimmasta lähestymistavasta joulukoristeluun, voit kokeilla sisustamista julisteilla. Moni kaupunki on esimerkiksi tunnettu komeista jouluvaloistaan ja muista näyttävistä joulunajan koristeistaan, ja monet internetin julistekaupat myyvät jouluteemaisia kaupunkijulisteita. Kauniit kaupunkijulisteet kotisi seinillä tuovat jouluiseen kotiisi ripauksen urbaania tyylikkyyttä. Ehkä olet myös itse innokas valokuvaaja ja kamerasi kätköistä löytyy jouluisia kuvia kotikaupungistasi? Nyt olisi sopiva aika teettää kuvistasi tunnelmallisia julisteita ja hyödyntää ne kotisi joulusisustuksessa. Itse teetetyillä koristejulisteilla on kaiken lisäksi myös tunnearvoa, ja ne on aina mukava kaivaa kaapin perältä esiin joulun lähestyessä.

Oletko sinä törmännyt vaikeuksiin sovittaa unelmiesi joulusisustus pieneen kaupunkiasuntoosi? Toivottavasti sait tästä artikkelista uskoa siihen, että myös kaupunkilainen voi tuoda joulun taikaa osaksi kotinsa sisustusta. Muista jouluostoksilla vinkkimme kodin käyttötavaroiden korvaamisesta niiden jouluisilla versioilla ja seinätilan hyödyntäminen koristelussa. Toivotamme sinulle antoisia koristeluhetkiä!