Kodin sisustaminen Helsinki-aiheisilla julisteilla

Helsinki on kaunis kaupunki, joka on monen sydäntä lähellä muistakin syistä, kuin siksi, että se sattuu olemaan maamme pääkaupunki. Helsinki on täynnä mielenkiintoista arkkitehtuuria – niin modernia kuin historiallista. Erityisesti Venäjän vallan aika Suomessa, joka alkoi vuonna 1809 ja loppui vuonna 1917, on jättänyt maamme pääkaupunkiin runsaasti mielenkiintoista arkkitehtuuria ja historiallisia maamerkkejä. Pääkaupungissamme on toki muutakin ihailtavaa, kuin sen arkkitehruuri: Helsingistä löytyy myös monia kauniita puistoja upeine kukkaistutuksineen. Tästä hyvä esimerkki on vaikkapa kaikkien tuntema Kaisaniemen puisto. Helsinki on samalla pittoreski ja sielukas – se saa sinut tuntemaan. Tämä tekee siitä niin kiehtovan, että miksi et toisi Helsingin maisemia osaksi oman kotisi sisustusta? Tämän voit tehdä esimerkiksi julisteiden muodossa.

Helsinki-aiheisia julisteita voi metsästää vaikka ja mistä. Yksi helpoimmista ja nopeimmista vaihtoehdoista on hankkia julisteet online kaupoista. Näin löydät parilla hakusanalla ja klikkauksella julisteita niistä Helsingin osista, jotka ovat kaikista lähimpinä sydäntäsi. Jos olet kuitenkin seikkailullisempaa sorttia, ja rakastat esimerkiksi kirpputoreja, voit kokeilla julisteiden metsästämistä käytettyinä. Vanhoissa julisteissa on kaunista ajan tuomaa patinaa, ja se voi olla juuri se vaikutelma, jota etsit viedäksesi kotisi sisustuksen uudelle tasolle. Kuinka hienoa olisi löytää esimerkiksi jokin vanha lehti kirpputorilta, jonka mustavalkoisen kansikuvan Helsingin Tuomiopalatsista voisit kehystää tuomaan tunnelmaa kotiisi? Jos olet taas innokas valokuvaaja, voit tuottaa itse kuvat julisteitasi varten. Tässä on se hyvä puoli, että vain taivas on rajana aiheen, tyylin ja kuvan värien suhteen. Voit napata kuvan vaikka lempikadunkulmastastasi ja jatkokäsitellä luomuksen kuvankäsittelyohjelmalla juuri mieleiseksesi.

Miten Helsinki-aiheisilla julisteilla ja kuvilla tulisi sitten sisustaa? Jos olet ostanut netistä moderneja julisteita, tai ottanut itse korkealaatuisia kuvia, nämä näyttävät todella hyvältä isokokoisina katseenvangitsijoina vähän suuremmassa tilassa. Kehystä julisteet vähäeleisillä, moderneilla kehyksillä, jotka antavat itse kuvan aiheen puhua puolestaan. Suuret julisteet muuten hyvin minimalistisessa tilassa luovat yllättävän rauhallisen ja hienostuneen tunnelman huoneeseen. Suuri juliste lempikaupunkisi jostain kolkasta tarjoaa myös loistavan aiheen keskustelunavaukseksi, jos vieraat ovat kotonasi ensimmäistä kertaa. Vaikka suurikokoiset julisteet ovat tilaisuus tehdä maksimaalinen vaikutus, voi myös pienikokoisilla julisteilla tuoda tyylikkyyttä ja sielua kotiin. Pienemmät julisteet näyttävät aivan yhtä hyviltä yksinään tarkasti sijoitettuina tai osana niin sanottua taideseinää. Valinta on sinun!

Toivottavasti sait tästä artikkelista inspiraatioita ja ideoita Helsinki-aiheisilla julisteilla sisustamiseen. Kaunis pääkaupunkimme on täynnä mielenkiintoista arkkitehtuuria, puistoja ja tapahtumia. Mikä on sinun lempipaikkasi Helsingissä? Ehkä pidät jostakin sen kuuluisimmista rakennuksista tai ehkä lempikolkkasi onkin jonkin kaupunginosan pikkupuisto, josta sinulla on erityisen hyviä muistoja. Mikä se sitten onkaan, hyödynnä sitä rohkeasti kotisi sisustamisessa!