Mitä tehdä kesällä Helsingissä

Suomen kesä on lyhyt, ja jokainen suomalainen tietää, että siitä on nautittava koko sen lyhyen keston ajan. Tästä syystä kesäisin kaikki tuntuvat olevan hieman tavallista paremmalla ja spontaanimmalla tuulella. Kaupunkien puistot täyttyvät auringosta ja lämmöstä nautiskelevista kesäihmisistä, jotka haluavat ottaa lauhkeasta säästä ja kaupunkiluonnon kauneudesta kaiken irti. Helsinki puhkeaa muiden suomalaisten kaupunkien tavoin kukkaan kesäisin, ja pääkaupungissa viettää oivallisesti useammankin kesäpäivän erilaisten aktiviteettien parissa. Helsinki on muiden suomalaisten kaupunkien tavoin erityinen siinä mielessä, että luonto ei ole koskaan kaukana, ja lisäksi meren läheisyys antaa mahdollisuuden vaikka minkälaisiin kesäisiin elämyksiin.

Eläinrakkaat ja erityisesti lapsiperheet aloittavat oivallisesti kesäpäivän Helsingissä vierailulla Korkeasaareen, joka on perustettu jo vuonna 1889 ja kuuluu täten yksiin maailman vanhimmista eläintarhoista. Korkeasaaren yksi tärkeimmistä tavoitteista on levittää tietoisuutta ja suojella uhanalaisia lajeja. Korkeasaaressa voit tutustua yli 150 eläinlajiin ja tämän lisäksi alueella on noin tuhat erilaista kasvilajia. Kuten voit päätellä eläintarhan nimestä, kyseessä on todellakin saari, mikä lisää entisestään paikan vetovoimaa. Tälle eläimiä ja kasveja pullollaan olevalle saarelle pääsee bussilla niin maitse kuin vesiteitse. Vesibussi Korkeasaareen lähtee kaupungin keskustasta, mikä on helppoa, nopeaa ja lisää eläintarhavierailuun lisäripauksen seikkailullisuutta. Erityisesti lapset tulevat muistelemaan pitkään päivää, jona eläimiä matkustettiin katsomaan saareen veneellä!

Eläintarharetken jälkeen kesäpäivä ei ole vielä suinkaan ohi, ja matka jatkuu takaisin Helsingin satamaan, missä sijaitsee Kauppatori. Kauppatori on koko Helsingin, ja koko Suomen, tunnetuin tori, jonka kojujen tarjonnan tutkimisesta nauttivat niin itse helsinkiläiset kuin matkailijatkin. Torilta löytyy niin elintarvikkeita kuin käyttöesineitä moneen lähtöön. Monet käsityöläiset myyvät mielellään torilla luomuksiaan, mikä tarjoaa torilla vierailijalle mahdollisuuden tehdä ainutlaatuisia ja laadukkaita ostoksia. Kesällä torilta voi tietysti myös ostaa erilaisia marjoja, joista mansikat taitavat olla kaikkien ylivoimainen suosikki. Mansikoita ja muita torilta hankittuja eväitä on hauska napostella sataman penkeillä katsellen merta ja ulapalla lipuvia laivoja. Näkyykö laivan kannella tai ikkunoissa ihmisiä? Minnekköhän kukin laiva on matkalla?

Kauppatorilla nautittujen kesäherkkujen jälkeen voitte kätevästi jatkaa Helsingin nähtävyyksistä nauttimista hyppäämällä Suomenlinnan merilinnoitukseen vievään lauttaan. Saarella sijaitsevalla linnoituksella on merkittävä kulttuurillinen ja historiallinen arvo, ja se onkin osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Tapahtumakylläs kesäpäivä on mukava päättää historiaan tutustuen ja lopulta illallistaen yhdessä Suomenlinnan tunnelmallisista ravintoloista. Toivottavasti sait tästä artikkelista ideoita kesäpäivän viettoon kauniissa Helsingissä! Millainen on sinun täydellinen kesäpäiväsi?