Pukeudu Helsingin vierailullasi kuin paikallinen

Helsingin viehätys piilee monen mielestä sen moninaisessa tapahtuma- ja kulttuuritarjonnassa, joten tekemistä löytyy varmasti niin viikonpäiville kuin viikonlopullekin kaupungin monien taidegallerioiden, museoiden ja ravintoloiden ansiosta. Helsinki on monen muun pääkaupungin tavoin keskus, joka asukkaidensa mielenkiinnonkohteiden moninaisuuden ansiosta tarjoaa jokaiselle jotakin. Olitpa sitten opiskelija, uratykki tai jo mukavasti eläköitynyt, löydät varmasti syyn lähteä osallistumaan yhteen kaupungin monista tapahtumista ja aktiviteeteista. Moniulotteinen pääkaupunkimme mahdollistaa myös kokonsa puolesta liikkumisen paikasta toiseen joko jalan, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla, ja useimmat parhaista ravintoloista, klubeista ja tapahtumista sijoittuvatkin aivan Helsingin ydinkeskustan alueelle. Moni ulkopaikkakuntalainen kokee pääkaupunkiin tullessaan, että pukeutumiseen tulisi kiinnittää hiukan enemmän huomiota kuin omilla kotikulmilla. Tässä postauksessa annammekin vinkkejä pääkaupungissa pukeutumiseen, jotta tuntisit olosi kotoisaksi Helsingin vilinässä.

Vaikka pääkaupunkiseudun asukkaat ovat tottuneet pukeutumaan päivittäisessä elämässään hieman erilailla pienten paikkakuntien asukkaisiin verrattuna, suurissa kaupungeissa on se hyvä puoli, että niissä vallitsee harvoin vain yksi hyväksyttävä tyyli. Tämä on totta varsinkin Helsingissä, jonka katukuvassa näkyy eri tyylisuuntien edustajia laidasta laitaan. Jos kaikista omin tyylisi siis poikkeaa valtavirrasta, sinun ei tarvitse olla huolissasi, sillä pääkaupungissa osataan arvostaa omaperäisyyttä myös pukeutumisen suhteen. Mitä sitten teetkin, pääasia on että näytät siltä, että olet nähnyt hiukan vaivaa ulkonäkösi eteen, etkä pelmahda esimerkiksi taidenäyttelyyn perisuomalaisessa ulkoilupuvussa, jos mielit sulautua huomiota herättämättä muiden näyttelyn ihailijoiden joukkoon. Jos pääkaupungin pukeutumisen suhteen tulisi antaa vain yksi neuvo, niin se olisi varmaankin kehotus unohtaa vallitsevan sään mukaan pukeutuminen – helsinkiläiset viettävät paljon aikaa sisätiloissa ja siirtyminen paikasta toiseen tapahtuu julkisilla, joten heidän pukeutumisessaan tyyli tulee aina ennen käytännöllisyyttä.

Miten Helsingin vierailun pukeutumiseen saa sitten inspiraatiota? Jos tykkäät noudattaa viimeisintä muotia, paras tapa on hyödyntää sosiaalista mediaa viimeisimpien trendien katsastamiseksi. Helsinki on monien muotibloggaajien koti, ja heillä kaikilla on myös oma Instagram-tilinsä, josta saat nopeasti käsityksen tämän hetken kuumimmista tyyleistä ollaksesi paikan päällä mahdollisimman katu-uskottava. Helsingissä toimii myös loistavasti perinteinen klassinen tyyli, jos viimeisimmät villitykset eivät ole aivan sinun juttusi. Oli tyylivalintasi sitten mikä hyvänsä, kaupunkivisiittiä varten kannattaa pakata erilaisia asusteita ja ehostustuotteita eri vuorokaudenaikoja silmällä pitäen. Meikkejä ja hiustenhoitotuotteita pakatessa kannattaa miettiä jo valmiiksi, mikä tulee olemaan ehostuksesi päivällä ja miten muunnat sen juhlavammaksi illan menoja varten. Hiustenlaitossa esimerkiksi kauniit sinettipidennykset muuntavat hiukset käden käänteessä juhlavammiksi vaikkapa illan rientoja varten. Voit myös pakata mukaan eri kengät päivä- ja iltamenoja varten.