Säästä lomamatkalla helposti

Olet ehkä ajatellut ottavasi viikonlopun irtioton tai lähteväsi lomalle pääkaupunkiin. Jos haluat olla hintatietoinen, niin voit helposti säästää lomasta suuret summat kun suunnittelet sen oikean. Monesti lähdemme matkalle hetken mielijohteesta ja silloin reissun kustannukset nousevat kovin suuriksi. Lue seuraavasta vinkkejä siihen, miten teet reissusta huomattavasti halvemman ja jätä enemmän rahaa kaikkeen muuhun kivaan.

Viikonloppumatka on usein myös monen muunkin mielessä, joten jos välttämättä haluat lähteä viikonloppuna reissuun, kannattaa se suunnitella hyvissä ajoin. Niin hotellit kuin ravintolat ja muutkin paikat panostavat viikonloppuihin, joten silloin voi olla haastavampaa ja täydempää ellei suunnittele asioita ajoissa. Vaihtoehtoisesti voit ottaa irtiotto viikolla, jos se sopii kalenteriisi. Viikolla on usein paljon enemmän vapaata tilaa niin hotelleissa kuin muuallakin ja voit saada hyviä tarjouksia viikolla kaikkeen. Varaa itsellesi hotelli Helsinki, jollekin haluamallesi viikonpäivälle ja säästä.

Muista myös matkustaessasi hyödyntää hotellien aamupalat hyvin, jotta jaksat touhuta koko päivän. Tämän lisäksi kannattaa kysyä hotellista aina tarjouksia, joita heillä voi olla erilaisten yritysten tai ravintoloiden kanssa. Näillä voit säästää isojakin summia, koska hotellit yleensä saavat hyviä sopimuksia suurten asiakasmäärien takia. Muista myös hyödyntää kuljetukset hotellien kautta. Hotellissa on yhteyksiä moniin kuljetusliikkeisiin, joten kuljetukset hotellin kautta voivat olla paljon halvempia esimerkiksi lentokentälle ja takaisin. Voit sopia kuljetuksesta jo hotellivarauksen yhteydessä.

Kaikessa ei tietenkään kannata säästää, ettei lomailu mene ihan säästämiseksi. Nauti hyvästä ruoasta ja nähtävyyksistä, mitä kaupunkilomalla voi olla paljon. Nähtävyyksiä on myös monesti paljon ilmaisia ja näistä löytyy usein tietoa kaupunkien sivuilla, Kaupungit tarjoavat paljon kulttuuria ilmaiseksi asukkaille ja turisteille, joten näitä mahdollisuuksia ei kannata missään tapauksessa missata.