Vinkit täydelliseen hemmotteluviikonloppuun

Marraskuun synkkinä iltoina arki voi tuntua puurtamiselta: työasiat pyörivät päässä, deadlinet kasaantuvat ennen joulua eikä aikaa liikkumiselle tai muille hyvän olon harrastuksille meinaa löytyä. Joululomaan on kuitenkin vielä aikaa, mutta lyhyelle lomalle olisi ehdottomasti jo tarvetta. Silloin ratkaisu on staycation. Staycationilla tarkoitetaan lyhyttä, yhden yön kestävää vapaailtaa, joka on pyhitetty pelkästään nautiskelulle ja rauhoittumiselle. Kohteena voi olla vaikkapa lähin hotelli tai naapurikaupunki, sillä etäisyydellä ei tällä lomalla oli merkitystä. Tarkoituksena on viettää yksi ilta rentoutuen, nauttien ja rauhoittuen ja palata sitten takaisin arkeen.

Mistä asioista täydellinen staycation sitten koostuu? Yksi tärkeimmistä asioista on valmius rentoutua. Voi olla vaikeaa irrottaa työasioista ja antaa itsensä luvan kanssa karistaa arjen tomut jaloista. Jos tämä tuntuu vaikealta, aloita juhlatunnelmaan laskeutuminen heti työpäivän jälkeen. Varaa itsellesi heti hotelliin saapumisen jälkeen spa-hoito, joka lähes pakottaa sinut unohtamaan arjen huolet ja murheet.

Staycationilla luksukseen saa panostaa. Jos hotellihuoneeseen on saatavilla huonetyypin korotus, tartu tilaisuuteen. Älä mieti kahdesti, tilaisitko huoneeseen huonepalvelusta hedelmiä, suklaata ja shampanjaa, sillä tänään olet ne ansainnut! Voit myös varata huoneeseen valmiiksi kylpytakin, -tossut ja lasin kuohuvaa odottelemaan saapumistasi.

Staycationiin voi yhdistää myös liikunnan ja hyvinvoinnin. Useimmissa hotelleissa on myös kuntosali, joten jos liikunta on lähellä sydäntäsi, lisää treenikerta myös staycation-viikonloppuun. Hotellissa voi olla myös uima-allas, ja virkistävässä vedessä pulahtaminen on hyvä tapa saada silmät reippaasti auki heti aamutuimaan. Hotelliyön parasta antia on tietenkin aamiainen, jonka avulla päivä lähtee hyvin käyntiin.

Varaa siis unelmiasi staycation – tai muista läheistäsi mukavalla joululahjalla!